Ne imej vseh jajc v eni košari

V več kot 15-ih letih podjetniškega delovanja sem se naučil, da ni dobro imeti vseh jajc v eni košari. Včasih je bila ta »šola« težka, a ko pogledam nazaj se mi zdi, da sem preprosto moral preko tega, da sem se naučil določenih stvari o poslu.

Nekaj idej, ki ti bodo morda koristile …

  • Imej več virov svojih prihodkov, ne bodi odvisen od samo enega, glavnega. Če ti glavni vir iz nekega razloga »presahne« in če nimaš druge alternative – šlo bo na tesno, ker se bo treba prilagoditi gospodarski (tržni, politični …) situaciji in včasih ne gre »čez noč«, da zamenjate tržno nišo.

  • Nikoli ne spi na svojih lovorikah. Ni važno kaj si v preteklosti dosegel, katere vrhove si osvojil ter koliko knjig si napisal, vedno je potrebno strmeti k osebnemu in poslovnemu razvoju ter iskati nove ustvarjalne ideje in poslovne priložnosti.

  • Če imaš več spletnih strani – nikoli ne imej vseh spletnih strani na enem strežniku. Namreč, če ima ta strežnik iz določenega razloga izpad (hekerski napad, okvara, naravna nesreča …), potem v virtualnem svetu sploh ne obstajaš. Res je ceneje biti samo na enem strežniku, toda prepričan sem, da se ti bo obrestovalo, če boš imel svoje spletne strani na različnih strežnikih.

Drži se teh treh poslovnih pravil, imej »več žezel« v ognju in ti bo precej lažje na tvoji poslovni poti. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, plesalec in prijazen spletni razvijalec.

Objav: 16